HİZMETLERİMİZ

HEMODİYALİZ İŞLEMİ


Hemodiyaliz Nedir ?


Hemodiyaliz, böbrekleriniz sağlıklı olduğunda yaptığı gibi, kanınızdaki atıkları ve suyu filtrelemek için bir tedavidir. Hemodiyaliz kan basıncını kontrol etmeye ve kanınızdaki potasyum, sodyum ve kalsiyum gibi önemli mineralleri dengelemeye yardımcı olur.


Hemodiyaliz Sırasında Ne Olur ?


Hemodiyaliz sırasında kanınız, vücudun dışına yerleştirilen ve "diyalizör" olarak bilinen bir makineye pompalanır. Kanın pompalanması, bir ucunun diyalizöre bağlı olduğu ve diğer ucunun kollarınıza veya boynunuza girdiği bir tüp aracılığıyla gerçekleşir. Vücuda erişim, aşağıdaki yollardan biriyle oluşturulabilir;


Fistül: Bu, kolunuzdaki bir arter ve bir damar arasında yapılan bir bağlantıdır.


Kateter: Boynunuzun geniş bir damarına yumuşak bir tüp yerleştirilir.


Diyaliz makinesi atık dolu kanı filtreden pompalar ve temiz (filtrelenmiş) kanı vücudunuza geri verir. İşlem sırasında, diyaliz makinesi kan basıncınızı kontrol eder ve vücudunuzdan vücudunuza geri dönen kan akışının hızını kontrol eder.


Hemodiyaliz Tedavisi Ne Kadar Sürer?


Bir diyaliz merkezinde, tek bir hemodiyaliz seansı genellikle yaklaşık 4 saat sürer. Hemodiyaliz genellikle haftada üç kez, gün aşırı olacak şekilde yapılır.


Hemodiyalize başladığımda ne gibi değişiklikler yapmam gerekecek?


İlk olarak, Diyaliz tedavisi için seanslarınızın saatlerini ve günlerini merkezimizle birlikte ayarlamalısınız. Diyetisyenimiz aracılığıyla size verilen diyetleri uygulamanız ve sıvı alımınızı düzenlemeniz gerekmektedir. Hemodiyaliz tedavisinden sonra dinlenmeniz daha faydalı olacaktır.



1
WhatsApp