HABERLER

Ankaranın En İyi Diyaliz Merkezi 17 Haziran 2022 Cuma

İnsanlar; genetik ve çevresel faktörler dolayısıyla birtakım hastalıklarla karşılaşırlar. Bu hastalıklar yüzünden sağlıklarını kaybederler. Ayrıca, yaşam kalitelerinde ciddi bir düşüş meydana gelir. Tıbbın ve teknolojinin her geçen gün geliştiği günümüz dünyasında insanların sağlık problemlerine en kısa sürede çözüm bulunur.

Ankara diyaliz merkezi arayışında olanlar için en iyi seçeneklerin başında Özel Ankara Bali Diyaliz Merkezi gelir. İnsanları en kısa sürede sağlıklarına kavuşturmak amacı ile hizmet veren bir kurumdur.

Diyaliz Nedir?

Böbrek yetmezliği; birçok insanın karşılaştığı son derece önemli bir rahatsızlıktır. Bu hastalıktan muzdarip olan kişiler için diyaliz bir gereklilikten ziyade bir zorunluluktur. Böbreğin işlevini yerine getirememesi dolayısıyla vücut içerisinde atık maddeler ve sıvı birikimi yaşanır. Diyaliz; söz konusu atık maddelerin ve sıvının yarı geçirgen bir zar sayesinde temizlenmesi işlemi olarak tanımlanabilir. Her geçen gün daha çok kişinin ihtiyaç duyduğu diyaliz tedavisi iki farklı şekilde yapılır. Ancak, her ne olursa olsun, işe yarayan bir tedavidir. Bir başka deyişle, diyalize giren hastaların yaşam süresi uzar. Bunun yanı sıra, tedavi sonrasında yaşam kaliteleri artar.

Diyaliz Kaç Saat Sürer?

Yenikent diyaliz merkezi arayışında olanlar diyalizin kaç saat sürdüğünü de merak ederler. Her şeyden önce, diyalizin ne işe yaradığına bir göz atmak gerekir. Sağlıklı böbreklerin yapmak zorunda olduğu birtakım görevler mevcuttur. Fakat, böbreklerin işlevini yerine getiremediği hallerde ortaya ciddi sıkıntılar çıkar. Diyaliz; böbrek yetmezliği yaşayan insanlarda vücudun dengede tutulması adına gerekli bir işlemdir.

  • Diyaliz; atık, tuz ve fazla suyun vücutta birikmesini önler.
  • Kan basıncını kontrol etmeye yardımcı olur.
  • Diyaliz sayesinde kandaki kimyasal maddeler güvenli bir seviyede tutulur.

Diyaliz; hemodiyaliz ve periton diyalizi olmak üzere iki farklı şekilde gerçekleştirilir. Diyaliz; diyaliz merkezi dışında doktor ile hasta arasındaki iletişime ve hastanın durumuna göre evde de uygulanabilir. Ancak, gerekli donanıma sahip bir diyaliz merkezi en iyi seçenek olacaktır.

Diyaliz ne kadar sürer sorusuna net bir cevap vermek mümkün değildir. Çünkü, diyaliz süresini etkileyen birden fazla faktör vardır. Bir başka deyişle, diyaliz süresi;

  • Böbreklerin fonksiyonlarının ne kadarını yerine getirdiği
  • Tedavi arasında alınan sıvı miktarı
  • Vücutta böbreklerin atamadığı atık miktarı
  • Hastanın yaşı
  • Kullanılan yapay böbrek özellikleri

gibi faktörlere bağlı olarak değişir. Ancak, yine de her bir hemodiyaliz tedavisinin haftada üç kez yapıldığını ve ortalama dört saat sürdüğünü ifade etmek gerekir. Yüksek akımlı diyaliz adı verilen hemodiyaliz türü ise diğer diyaliz seçeneklerine kıyasla daha az sürer. Fakat, kişiye ihtiyaçlarına uygun bir diyaliz seçeneği sunulur. Bir başka deyişle, yüksek akımlı diyaliz herkes için uygun olmayabilir.

Hemodiyaliz Nedir? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Böbrek fonksiyonlarının en az yüzde 80’ini kaybeden hastaların diyaliz tedavisi görmeleri şarttır. Türkiye’deki böbrek yetmezliğinden muzdarip kişilerin sayısı her geçen gün artar. Bu yüzden, diyaliz merkezi arayışları hız kazanır.

Diyaliz; hemodiyaliz ve periton diyalizi olmak üzere iki farklı şekilde uygulanan bir tedavi seçeneğidir. Doktor; hastanın durumunu dikkate alarak hangi diyaliz seçeneğinin uygun olduğuna karar verir.

Hemodiyaliz; hastanın kanının hemodiyaliz makineleri kullanılarak temizlenmesi olarak ifade edilir. Kan; temizlenmesinin ardından hastanın vücuduna aktarılır. Bu tedavinin süresi; hastanın böbrek fonksiyonlarının durumuna ve ihtiyaçlara bağlı olarak değişir. Ancak, genellikle haftada bir veya üç defa uygulandığından bahsetmek gerekir. Hemodiyaliz tedavisinde her bir seans ortalama dört saat sürer.

Yenikent diyaliz merkezi arayışında olanların aklında hemodiyaliz ile ilgili birtakım soru işaretleri vardır. Her şeyden önce, hemodiyalizin avantajları merak edilir. Bu noktada, hemodiyalizin atık maddelerin vücuttan hızlı ve sorunsuz bir şekilde atılmasını sağladığını söylemek gerekir. Ayrıca, uzman hekimler ve hemşireler eşliğinde gerçekleştirilen bir işlemdir. Hastaların aklında herhangi bir güvenlik endişesi olmamalıdır. Hasta; haftada bir ila üç seansa girer. Bu yüzden, yaşam standartları olumsuz etkilenmez. Bir başka deyişle, tedavinin ardından da hayatına kaldığı yerden devam eder.

Yenimahalle diyaliz merkezi ve daha birçok sağlık kurumunda uygulanan hemodiyaliz tedavisinin birtakım dezavantajları da vardır. Hastalar; hemodiyalizin ardından kendilerini çok daha iyi hissederler. Fakat, bir sonraki seans yaklaştıkça stres seviyeleri artar. Bunun yanı sıra, hemodiyalizin dezavantajları aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  • Cerrahi operasyon olarak tanımlanabilecek bir işlemdir. Tedavi sırasında iğne kullanılır. Bilhassa iğneden korkan insanların hemodiyaliz sırasında kendilerini kötü hissetmelerine rastlanır.
  • Hemodiyaliz tedavisinin başarıya ulaşması için hastanın bazı sıvı ve gıda türlerini almaması gerekir. Bir başka deyişle, hastanın beslenme başta olmak üzere yaşam standartlarında değişiklikler yapması şarttır.
  • Hemodiyaliz tedavisi; ciddi olmasa da birtakım riskler barındırır. Örneğin, hastanın tansiyonunda birtakım değişimlere rastlanır.

Hemodiyaliz; her hastaya özel olarak uygulanır. Böbrek fonksiyonları ve hastanın ihtiyaçları dikkate alınır. Her seans; ortalama 4-5 saat sürer. Bu noktada, hemodiyaliz sırasında hastanın bakımı en iyi şekilde yapılmalıdır. Hastanın bu süreçte kendisini konforlu hissetmesi önemli bir husustur.

Ankara diyaliz merkezi denildiği zaman akla ilk olarak Özel Ankara Bali Diyaliz Merkezi gelir. Bu kurumun hem Çankaya hem de Batıkent’te şubesi bulunmaktadır. Hemodiyaliz, laboratuvar, hasta taşıma, diyetisyen ve görüntüleme olmak üzere farklı hizmetler sunar. Yıllardan bu yana sektörde yer aldığı için referansları oldukça sağlamdır.

Geri Dön
1
WhatsApp