HABERLER

Bali Diyaliz Merkezi İnsanları Sağlıklarına Kavuşturuyor 09 Haziran 2022 Perşembe

Böbrek; insan sağlığı adına hayati önem taşıyan organdır. Fakat, böbreklerin de zaman içerisinde birtakım rahatsızlıklardan dolayı fonksiyonlarını yerine getirememesine rastlanır. Böbrek yetmezliği; hem Türkiye’de hem de dünyanın diğer ülkelerinde çok sık rastlanan hastalıklardan birisidir.

Böbrekler; kandaki atıkları filtrelemekten sorumludur. Ancak, bu yeteneklerini zaman içerisinde kaybetmelerine rastlanır. Bu noktada, ortaya böbrek yetmezliği adı verilen ciddi bir sorun çıkar. Böbrek fonksiyonlarının yüzde 15’in altına düşmesine böbrek yetmezliği adı verilir. Bu hastalık bir anda ortaya çıkmaz. Kademeli olarak kendisini gösterir.

Özel Ankara Bali Diyaliz Merkezleri; böbrek yetmezliği sorunu ile karşılaşanlar için en iyi tedavi seçeneğini sunar. Mamak diyaliz merkezi, Eryaman diyaliz merkezi, Etimesgut diyaliz merkezi ve Keçiören diyaliz merkezi olmak üzere Ankara’nın birçok ilçesine hizmet sunar.

Böbrek Yetmezliği Neden Ortaya Çıkar?

Böbreklerin işlevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmelerini önleyen birden çok faktör vardır. Çevre kirliliği ve birtakım toksik ilaçlara maruz kalmak; böbrekleri olumsuz etkiler. Bunun yanı sıra, birtakım akut ve kronik hastalıklar da böbreklerin fonksiyonlarını yerine getirememesine neden olur. Şiddetli susuzluk ve böbrek travması da böbrek yetmezliğini ortaya çıkaran faktörler arasında yer alır.

Böbreklere giden kan akışının bir anda durması beraberinde böbrek yetmezliğini getirir. Ancak, böbreklerde kan akışı kaybına neden olan birden çok faktör vardır. Kalp krizi başta olmak üzere birçok kalp hastalığı, karaciğer yetmezliği veya doku hasarı, ciddi yanıklar, dehidrasyon, sepsis, alerjik reaksiyonlar; böbreklere giden kan akışının bir anda durmasına sebebiyet verir. Ayrıca, tansiyon ilaçlarının da bu tür bir etkisi olabilir.

İdrarın vücuttan atılamaması ciddi bir sorundur. Çünkü, bu gibi hallerde, böbrekte toksin birikmesi söz konusu olur. Ayrıca, böbrekte aşırı birikme oluşur. Bunun yanı sıra, bazı kanser türlerinin idrar yollarını tıkaması da mümkündür. Bilhassa prostat, kolon ve mesane kanserlerinin idrar yolları üzerinde olumsuz etkisi mevcuttur. Böbrek yetmezliğini ortaya çıkaran diğer faktörler;

·         Böbrek taşları

·         Genişlemiş prostat

·         İdrar yolundaki kan pıhtıları

·         Böbreklerin içindeki veya çevresindeki kan pıhtılaşması

·         Metal zehirlenmesi sebebiyle ortaya çıkan toksinler

·         Kan damarları iltihabı

·         Birtakım antibiyotikler

·         Kanser tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar

Böbrek Yetmezliği Hangi Belirtilerle Ortaya Çıkar?

Böbrek yetmezliği kendisini birtakım belirtiler ile gösterir. Fakat, bazı vakalarda herhangi bir belirtiye rastlanmaz.

·         Kişinin idrar miktarının azalması

·         Vücuttaki fazla suyun böbrekler tarafından atılamamasına bağlı olarak ortaya çıkan şişme

·         Nefes darlığı

·         Kişinin normalden daha kısa sürede yorulması

·         Mide bulantısı

·         Göğüs ağrısı

·         Konsantrasyon problemi

·         Havale veya koma geçirme

Böbrek yetmezliğinin en kısa sürede fark edilmesi zordur. Çünkü, yukarıdaki belirtilerin böbrek yetmezliği olarak değerlendirilmesine rastlanmaz. Farklı hastalıklar ile benzer belirtilere sahip olan bir rahatsızlık olması önemli bir sorundur.

Böbrek Yetmezliği Nasıl Geçer?

Böbrek yetmezliği olabilecek en kısa sürede tedavi edilmelidir. Aksi takdirde, hastanın yaşam kalitesinde önemli değişimler meydana gelir. Her şeyden önce, hastanın ihtiyacı olan tedavi türü belirlenmelidir.

Böbrek yetmezliği tedavisinde en çok tercih edilen tedavi türü tahmin edilebileceği gibi diyalizdir. Diyaliz; bir makine kullanılarak hastanın kanının filtreler ve toksik öğelerden arındırılması olarak tanımlanabilir. Bu sayede, böbreklerin işlevi yerine getirilmiş olunur.

Böbrek yetmezliği için diyaliz tedavisine ihtiyaç duyanların adresi Özel Ankara Bali Diyaliz Merkezleri olmalıdır. Mamak diyaliz merkezi başta olmak üzere Ankara’nın birden çok ilçesinde hizmet veren bu sağlık kurumunu tercih etmek doğru bir karar olacaktır.

Diyaliz Ne İşe Yarar?

Diyaliz; kronik böbrek yetmezliği sorunundan muzdarip olan hastaların eski sağlıklarına kavuşabilmelerini sağlayan bir tedavi yöntemidir. Hastalardaki eksik olan böbrek fonksiyonlarını büyük ölçüde yerine getirir. Hemodiyaliz ve periton diyalizi olmak üzere iki farklı diyaliz türü vardır. Toksinler, fazla tuz ve sıvılar, atık maddeler; diyaliz sayesinde vücuttan uzaklaştırılır. Bir başka deyişle, böbreklerin temel görevini yerine getiren bir işlemdir.

Etimesgut diyaliz merkezi tarafından verilen diyaliz hizmeti; böbreklerin tüm fonksiyonlarının yerini almaz. Hastaların diyaliz dışında da ilaç tedavisine başvurmaları gereklidir. Bir başka deyişle, diyalize ek olarak doktor tarafından verilen ilaçlar da düzenli olarak kullanılmalıdır.

Hemodiyaliz; yapay böbrek olarak adlandırılır. Hastadan alınan kan vücut dışındaki bir makine sayesinde temizlenir. Temizlenen kan; dolaşım sistemine geri verilir. Hemodiyaliz seansı; hastanın sağlık durumuna göre belirlenir. Ancak, genellikle iki veya üç seans olduğunu söylemek gerekir. Her bir seans ortalama dört saat sürer.

Hemodiyaliz sahip olduğu avantajlar ile dikkat çeker. Her şeyden önce, hastanın bakım yükünü azaltır. Bunun yanı sıra, Eryaman diyaliz merkezi çalışanları da dahil olmak üzere eğitimli ve tecrübeli çalışanlar tarafından uygulanan bir işlemdir. Periton diyalizi ile karşılaştırıldığında çok daha avantajlı olduğunu söylemek gerekir. Hızlı, verimli ve konforlu bir seçenektir. Bu sayede, zararlı maddeler, vücuttan daha kısa sürede uzaklaştırılır.

Hemodiyaliz için en iyi seçenek Keçiören diyaliz merkezi olarak faaliyet gösteren Özel Ankara Bali Diyaliz Merkezleri’dir. Diğer yöntemlere kıyasla daha uzun aralıklarla yapılır. Bu sayede, tedavinin hastanın yaşamına olumsuz etki etmesinin önüne geçilir. Ayrıca, hasta; tedavi sırasında hayatına sorunsuz bir şekilde devam eder. Hemodiyaliz; hastaların birbirleri ile iletişim kurarak stres seviyelerini azaltmalarına imkan tanıyan bir tedavi seçeneğidir.

Siz de hemodiyaliz için Mamak diyaliz merkezi arayışında iseniz Özel Ankara Bali Diyaliz Merkezleri’ni tercih edebilirsiniz. 

Geri Dön
1
WhatsApp